Úvod » Aktuálně

Sezóna 2017/18

publikováno 15.09.2017 (aktualizováno 20.10.2017)

Termíny a další podrobnosti k ročníku 2017/18

Orlu zdar.
Příprava dalšího ročníku byla poměrně zdlouhavá a ne úplně jednoduchá.

Jak již jistě víte, vedení OkKF (= pan Polák - dva členové nejsou ani registrováni ve Svazu futsalu, natož aby měli platné členské příspěvky) rozhodlo bez jakéhokoliv oficiálního zveřejnění a to jen emailem klubům okresu (Orel vlastně ani neměl být adresátem), že žádné týmy Orla Řečkovice a Atraps-Hombres Brno nebudou pro sezónu 2017/18 přijaty do soutěží a to "z důvodů vážného porušení Stanov, směrnic a propozic futsalu, Etického kodexu futsalu a poškození dobrého jména brněnského a celého futsalu". Vše pochopitelně bez jakéhokoliv odůvodnění.
Orel se proti tomuto rozhodnutí pochopitelně bránil, jak u orgánů Svazu futsalu, tak na půdě BAF, a dosáhl zrušení nesmyslného rozhodnutí. Bohužel se tak stalo až v předposlední den možného podávání přihlášek do soutěží OkKF Brno-město a tedy dlouhodobou nejistotou futsalové budoucnosti nás všech.
Tyto dlouhé tři týdny tak všichni naši hráči, samozřejmě také areál Orla i desítky dětí v naší futsalové akademii, byli pod mediálním tlakem nesprávných a nesmyslných argumentů vedení soutěže, tedy bez jasné budoucnosti v našem oblíbeném sportu, bez možnosti hrát, bez motivace malých hráčů zlepšovat se a jednou hrát jako hrdý Orel.
Zde odvedl hromadu práce Petr Bořecký, který celou tíži problému nesl na svých bedrech, absolvoval mnoho jednání a učinil mnoho těžkých rozhodnutí a prohlášení, aby zajistil pro čelny takové soutěže, na které měli nároka které by splňovaly sportovní úroveň, kterou jsme si bydobyli na hřištích. Vše ve prospěch Orla, Orláku a Akademie.
Orel tedy tuto část problému, i díky vzniku kvalitní a hospodárné soutěže pod Krajskou komisí, vyřešil, bohužel jsme nedokázali udržet areál jako pořadatelské hřiště. Když už to vypadalo na uzavřenou záležitost, na schůzkách týmů byl dokonce Orel Řečkovice společně se Sokolem Jehnice bez důkazů obviněn z !manipulování posledních kol okresní soutěže ve prospěch Orla Řečkovice, čímž byl poškozen klub Wodowa". Vše opět bez důkazů ze strany vedení OkKF. 

Výsledky celé kauzy se dají shrnout následovně

  • A tým využil rozhodnutí Krajské komise o zřízení nové soutěže a bude se tak účastnit dokonce krajské úrovně (Postup :-) )!
  • B tým při úbytku týmů postoupil do 1. třídy, která se odehraje na Rybnické - snad bez nějakých problémů s majitelem areálu
  • Bohužel Orlák, byť objektivně nejlepší hřiště v Brně s nejlepším zázemím, byl vyřazen z pořadatelských hřišť
  • Na Orláku se proto rozjela nová soutěž pro známé a kamarády, naše juniory a všechny zájemce o pohodovou soutěž - více viz futsalovaliga.cz
  • Rozjel se oficiálním prvním ročníkem projekt Dětský futsal, zastřešený stejnojmenným spolkem, a desítky našich odchovanců tak budou celý rok hrát turnaje. Budeme rádi za jakoukoliv pomoc vás, Orlů.
  • Z důvodu několika rozdílných typů soutěží by bylo složité rozpočítávat peníze a proto byl stanoven jednotný příspěvek všech členů a to:
    • 2 000 Kč pro všechny, kteří hrají oficiální soutěže pod Svazem futsalu (A+B tým) s tím, že mohou v rámci příspěvku nastupovat i v Orelské lize
    • 800 Kč pro ty, kteří budou hrát pouze Orelskou ligu (junioři z Akademie v tomto poplatku mají již započten příspěvek do Akademie)
    Podrobnosti a termíny splatnosti budou upřesněny.

Termíny soutěží jsou následující:

měsíc A tým B tým Orelská liga Dětský futsal
září     SO 16.9. (Orlák)  
    SO 23.9. (Okruh) NE 24.9. (Orlák) SO 23.9. (Orlák)
říjen     NE 1.10. (Orlák)  
  NE 8. 10.  (Tišnov) SO 7.10. (Okruh)    
      NE 15.10. (Orlák) SO 14.10. (Orlák)
    SO 21.10. (Okruh) NE 22.10. (Orlák)  
  SO 28. 10. (Bohunice)      
listopad   SO 4.11. (Okruh)    
  NE 19. 11. (Tuřany)     SO 18.11. (orlák+hala)
  SO 25. 11. (Bohunice) SO 25.11. (Okruh)    
prosinec   SO 2.12. (Okruh)   SO 2.12. (hala)
  SO 9. 12. (Tuřany)      

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Střelci 2023/2024
Jarní část sezóny 2023/2024 začala pro A a B týmy, do sestavy naskočila zahraniční posila a hned dala ve (skoro) každém zápase gól - welcome Dario!!!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 23 4 5 6 7
8 910 11 12 13 14
15 1617 18192021
22 2324 2526 27 28
29 30     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery